Ipari takarítás: a hatékonyabb cégműködésért

Az ipari takarítás mestereit mindenki ismeri: lógnak a hatalmas épületek oldalán a köteleken és takarítják az irodaházak hatalmas üveg felületeit. Ők az alpinisták.

Korábbi cikkünkből már kiderült, hogy hogyan dolgozunk mi, ipari alpinisták, és milyen felszerelés szükséges ahhoz, hogy végig biztonságban legyünk a magasban. Most pedig elmondjuk, hogy miért fontos az ipari takarítás, amihez szintén a mi szakértelmünk szükséges.

Mi az az ipari takarítás?

Az ipari takarítás célja a munkahelyek biztonságosabbá és egészségesebbé tétele.

A hidegebb, esősebb időszak alatt az üvegekre csapódó eső, aztán az abban megtelepedő por nyomot hagy az üveg és fém felületeken, ami valljuk be: nem szép látvány.
A háziasszonyok sem szívesen tekintenek ki a szabadba egy foltos ablakon keresztül, akkor egy irodaházban dolgozó ember miért tenné?

Azonban ezeken a hatalmas épületeken nem könnyű az ablakok és külső felületek tisztítása, főleg, ha az ablakokat nem lehet kinyitni. Ilyenkor jön el a mi időnk: az épület tetejéről leereszkedve megtisztítjuk a hozzáférhetetlen területeket.

A Rolling Rope ipari alpinistái képesek megtisztítani többek között

 • az irodaházak üvegfelületeit,
 • a gyárakat, raktárakat,
 • az épületek homlokzatát,
 • és a napelemeket is.

Ipari tisztítás - ablaktisztítás

Miért olyan fontos az ipari takarítás?

Ahogy otthon, úgy a munkahelyen is elvárható, hogy tiszta, rendezett legyen a környezet. Kutatások már azt is bebizonyították, hogy sokkal hatékonyabban dolgoznak a munkavállalók, ha igényes irodában tehetik ezt meg és az ügyfelek is elégedettebben távoznak egy ilyen helyről a megbeszélés után.

Ebben pedig sok esetben csak az ipari alpinisták tudnak segíteni, ugyanis nekünk vannak meg a megfelelő eszközeink ahhoz, hogy a nehezen hozzáférhető, például a magas helyeket megtisztítsák. Ezzel pedig hozzájárulhatunk az adott cég munkavállalóinak és magának a cégnek a hatékonyságához.

Speciális ipari alpinista eszközökkel dolgozunk

Ahhoz, hogy a munka igazán eredményes legyen, kellenek az erre fejlesztett eszközök, és itt nemcsak a hevederre, és a biztosítókötélre gondolunk. Mi a takarításokat nem hagyományos, a háztartásokban megtalálható szerekkel, eszközökkel végezzük el. Speciális tisztítószereket és gépeket használunk a hatékony munka érdekében.

 1. Ablakmosás

Az ablakmosáshoz például olyan vízlepergető és portaszító szereket használunk, amelyek amellett, hogy leszednek minden koszt – beleértve a madárürüléket is – az üvegfelületekről, csíkmentes, tökéletes kilátást biztosítanak még hosszú ideig.

 1. Homlokzat

Az épületek homlokzata is ki van téve az időjárás viszontagságainak, a szmognak és a pornak, amik miatt be is feketedhet az anyag. A magas homlokzatok esetében nem elég a létra, ilyenkor kezdődik a mi munkánk. Azonban a tisztításkor arra is figyelnünk kell, hogy a homlokzat anyagában ne tegyünk kárt, ezért ez nagy szakértelmet és speciális eszközöket igényel.

 1. Tetőszerkezetek

Vannak olyan tetőszerkezetek, amelyek nehezen, vagy egyáltalán nem férhetők hozzá, pedig ezeket is gondozni kell, hogy elkerülhető legyen a beázás, vagy egy súlyosabb probléma. A Rolling Rope munkatársai könnyen feljutnak és ha kell, magas nyomású tisztítóval eltávolítják a koszt, a lerakódott homokot és a mohát. A madártetemek eltávolítása után kérésre le is fertőtlenítjük a területet.

Fő a biztonság

Itt most nemcsak az ipari alpinisták biztonságáról van szó, hanem mindenkiéről! Például, ha egy irodaépület előtt egy elkerített rész van a járdán – és nincs nyoma úthibának –, akkor érdemes felnézni, ugyanis valószínűleg alpinisták dolgoznak a területen, az elkerített rész pedig a járókelők biztonságát is szolgálják.

Ha éppen ipari takarítást végzünk, akkor könnyen előfordul, hogy lecsepeg avíz, vagy a mosó folyadék, aminek a ruha láthatja a kárát.

Ennél rosszabb, ha egy eszköz véletlenül leesik, ugyanis az ipari alpinisták eszközeikre is hat a gravitáció, aminek könnyen baleset lehet a vége, ha valaki közvetlenül alattunk sétál el.

Ipari tisztítás - kötél

Ipari takarítás csak profikkal

Ha szakemberek segítségére van szükség az ipari takarítás során, akkor van néhány dolog, amire érdemes figyelni, hogy valóban szakszerű és hozzáértő csapat végezze el a munkát.

Mindenképp szükséges a referencia, mert egy jó csapat tapasztalt, és hatékony. Mivel a munka nem veszélytelen fontos, hogy a megbízott cégnek legyen biztosítása és hogy a csapat megfelelő és biztonságos felszereléssel érkezzen a munkavégzés helyszínére.

Sok kicsi…

Amikről eddig beszéltünk fontos dolgok az épület és a munkavállalók szempontjából is, de nemcsak rajtunk múlik a munkahelyi jó közérzet.
Vannak olyan eszközök, amik minden nap használatban vannak az irodában, és sokkal barátságosabb környezetet nyújt a helyiség, ha ezek tiszták. Ilyen például

 • a hűtőszekrény,
 • a mikró,
 • a konyhapult,
 • a kávégép,
 • a mosogatótálca
 • és az asztalok.

Ha mégis profikra bízná a takarítás legjavát, akkor nézzen szét a Rolling Rope Alpin csapatának szolgáltatásai között, ahol biztosan megtalálja a megoldást a problémáira.

Vegye fel velünk a kapcsolatot!

Kérjen tőlünk kötelezettségmentesen ajánlatot, vázolja fel, hol és milyen segítségre lenne szüksége!

Kollégánk 24 órán belül válaszol a kérdéseire, és egyeztet Önnel egy időpontot, amikor kiszállhatunk felmérni a helyszínt.

Ajánlatkérés

Go to Top