Bontási munkák a magasban, kémény és torony

Omladozik, és nem biztonságos a kéménye? Helyrehozzuk!

Egy kémény mindig feladatot ad a háznál. Ahhoz, hogy biztonságosan üzemeljen, és nyugodt szívvel fekhessünk le aludni este, rendszeresen ellenőrizni kell kéményeink állapotát, hogy az esetleges veszélyeket és problémákat elkerüljük!

Magyarország régi házain és épületein elhasználódott, veszélyes kémények várnak arra, hogy visszakerülhessenek a gázszolgáltatásba, vagy elkerüljék azt, hogy kizárják őket! Sok helyen hiányoznak a kéményseprő járdák, vagy használhatatlanok, a füstelvezetők nem vezetik el megfelelően az égésterméket.

Ám akár új egy kémény, akár régi, gondok mindig akadhatnak, amit alpinista csapatunk szakavatottan képes elhárítani és kezelni!

Milyen problémákról beszélünk?

Az olaj- és gáztüzelés alaposan megdolgoztatja a kéményeket, miközben az égéstermék végighalad a kürtőn az ég felé.  A változó és magas hőmérséklet, valamit a kicsapódó vízgőz és a savas kondenzátum erősen korrodálja a téglát és a betont. Még az új kémények is pár éven belül tönkre mehetnek, ha nem fordítunk rájuk elegendő figyelmet!

A kémény akkor biztonságos, ha átjárható, ám a korrózió következtében lehulló habarcs, tégla eldugíthatja a kürtőt, amit a gázkészülék nem érzékel, és máris kész a baj!

Ugyancsak probléma a kémény vizesedése, majd fagyása, ami szintén a tégla repedéséhez és a kürtőbe potyogásához vezethet. Gyakran hibás építészeti megoldások miatt nem tud jól távozni az égéstermék, ami veszélyeket hordoz magában.

Alpinista csapatunk minden problémára fel van készülve!

Szerencsére a korrózió megelőzésére van megoldás: a rendszeres ellenőrzés, a megfelelő hőszigetelés, a tüzelőberendezés teljesítményéhez megfelelő – se nem túl nagy, se nem túl kicsi -méretűre épített kémény, a szétfagyott beton javítása, és a kémény kibélelése saválló béléscsővel.

Alpinista csapatunk a következő munkálatok kivitelezését vállalja:

Gyakorlott kéménydoktorok vagyunk!

A kémény bontás alpintechnikai módszerekkel nem egyszerű feladat, körültekintően és óvatosan kell eljárni a munka kivitelezése közben.  Csak a legtapasztaltabb munkatársaink végzik el ezt a feladatot, a lehető legrövidebb idő alatt, hiszen gyakran lakóépületek fűtése a tét, így törekszünk rá, hogy minél kevesebb kényelmetlenséget okozzunk!

Magasban van bontásra szüksége?

Hívjon bennünket! Alpinista csapatunk nem fél a tornyoktól sem!

A bontási munkák nem túl bonyolultak kivitelezés szempontjából, hacsak nem magasban kell elvégezni azokat. Egy sérült fal részleges bontása a sokadik emeleten, egy villany torony karbantartási munkálatai, vagy egy templomtorony felújítása már komoly kihívást jelenthet az alpin technikát nem ismerő szakmabelieknek.

Csapatunk számára azonban a torony munka könnyen kivitelezhető alpinista módszerekkel!

Könnyedén hozzáférünk a tornyos épületek és építmények tetejéhez, és kivitelezzük Önnek rajta a bontási, karbantartási és felújítási munkákat is!

Ne habozzon, kérdéseire örömmel válaszolunk!

Mi minden esetben kiszállunk a helyszínre, ingyenesen felmérjük, milyen munkavégzésre, milyen eszközökre lesz szükség, és ajánlatot állítunk össze Önnek! Ha azt Ön elfogadja, a megbeszéltek alapján a feladathoz megfelelő szakmai képesítéssel rendelkező alpinista kollégáink elvégzik a munkálatokat!

Vegye fel velünk a kapcsolatot!

Kérjen tőlünk kötelezettségmentesen ajánlatot, vázolja fel, hol és milyen segítségre lenne szüksége!

Kollégánk 24 órán belül válaszol a kérdéseire, és egyeztet Önnel egy időpontot, amikor kiszállhatunk felmérni a helyszínt.

Ajánlatkérés

Go to Top