Galambmentesítés: így szabadulj meg a galambürüléktől

A galambmentesítés szinte minden lakóházat közterületet érint, mivel ezek a madarak  – főleg a városokban  – mindenhol ott vannak. Az esztétikai problémákon túl galambmentesítésre az egészségügyi kockázat miatt is szükség van.

Korábbi cikkünkben a 0 PPM értékű vízről, annak előállításáról és felhasználásáról írtunk.

Most egy sokakat érintő problémát járunk körbe: a galambok elleni küzdelemről és ennek a megoldásairól fogunk beszélni.

Miért kell a galambmentesítés?

A galambmentesítés főleg a nagyvárosokba fontos, mivel itt a galambok jelenléte örökös, visszatérő problémát jelent. Ugyan törvény is tiltja már az etetésüket, mivel a túlszaporodásuk veszélyt jelent az emberekre, a mindent ellepő galambpiszok mégis évről-évre közegészségügyi és esztétikai problémával jár.

A galambmentesítés éppen ezért egyre nagyobb hangsúlyt kap, hogy elkerüljük ezeket a problémákat. Nézzük meg közelebbről, hogy miért is van szükség a galambmentesítésre.

Betegségek melegágya

A galambpiszok esetében nem az jelenti a legnagyobb problémát, hogy csúnya és rontja a látványt, hanem az, hogy egészségügyi kockázata is van. Az ürülék és a tollak is tartalmazhatnak allergéneket, amelyek asztmát és más légúti problémákat okozhatnak az embereknek.

Rossz hír, hogy a fertőzés terjedéséhez nincs szükség érintkezésre sem, elég, ha a kiszáradt galambürülék szélben, por formájában száll tovább, és így lélegezzük be belőle a baktériumokat. Ezek a szervezetbe kerülve elszaporodnak és kész is baj.

Felmerülhet a kérdés, hogy mégis milyen betegségeket terjeszthetnek a látszólag ártatlan madarak?

Komoly egészségügyi kockázat

Galambmentesítés - baktériumok

A galambok ürülékében számos mikroorganizmus megtalálható, például baktériumok és gombák, amelyek különféle egészségügyi problémákat okozhatnak az embereknek. A galambürülék

  • az influenzához hasonló, bakteriális papagájkórt,
  • az erős hasmenést okozó szalmonellát,
  • mellkasi fertőzéseket,
  • agyhártyagyulladást,
  • és allergiás reakciókat is kiválthat.

Az egyes fertőzésekre különösen a gyengébb immunrendszerű emberek és a gyerekek vannak kitéve. Emiatt különösen fontos, hogy az egészségügyi intézmények és a gyerekeket befogadó iskolák, óvodák és bölcsődék épületeinél a galambháló felszerelése megtörténjen!

Látványnak sem kellemes

Az egészségügyi kockázatok mellett a szemünket is zavarja a galambürülék. A hétköznapokat is megzavarhatja, ha például nem tudunk leülni egy padra, vagy nem élvezhetjük az erkélyünk nyugalmát a galambpiszok miatt.

Hiába tartja a mondás, hogy a galambürülék szerencsét hoz, senki sem boldog, amikor a vállán, vagy rosszabb esetben a haján landol a kéretlen termék. Azonban ezeken kívül is van még hátránya a galambpiszoknak.

Tönkreteszi az épületet

Az galambürüléknek rendkívül magas a foszfortartalma, ezért maró hatással van a fa-, fém- és kőburkolatokra.

Ez azt jelenti, hogy idő előtt kikezdi a teraszok burkolatát, az autók karosszériáit, és az épületek falát is, ami rontja mind a megjelenést, mind pedig az értéket. Emiatt fontos, hogy időben gondoskodjunk ezek védelméről a megfelelő galambmentesítéssel.

Csak a megelőzés segít

Mivel a galambok jól alkalmazkodtak a városi környezethez, és rendkívül gyorsan szaporodnak, az egyetlen dolog, amit tehetünk az ürülék csökkentése érdekében, az az, hogy mindent elkövetünk a galambok távoltartása érdekében.

Sokan próbálkoznak házi praktikákkal, például nejlonzacskókkal, vagy szélben csörgő, csilingelő tárgyakkal, azonban ezek csak ideig-óráig hatásosak. Az egyetlen biztos és hatásos módszer a szakszerű galambmentesítés.

Olykor kell a segítség

Galambmentesítés - magas helyek

Sokan szeretnék maguk megoldani a galambmentesítést, de ez sokszor házilag nem kivitelezhető a hozzáférhetetlen helyek miatt.

Tetőn, magas erkélyen, csatornáknál vagy homlokzati szobrokon ez csak képzett csapat segítségével oldható meg, akik könnyen és biztonságosan hozzáférnek ezekhez a helyekhez.

A Rolling Rope Alpin ipari alpinistákból álló csapata az ilyen, nehezen hozzáférhető helyeken is könnyedén megoldja a galambmentesítést.

Milyen eszközökkel dolgozunk?

Galambmentesítés - galambháló

Bár a galambok több kárt is okoznak, a Rolling Rope Alpin csapatának módszerei ennek ellenére állatbarát megoldások. Ez azt jelenti, hogy nem teszünk kárt a madarakban, csupán távol tartjuk őket a adott területtől.

Erre a legalkalmasabb eszközeink, melyek bizonyították már hatékonyságukat és időtállóságukat:

  • a galambtüske,
  • a galambháló,
  • a madárijesztő,
  • és a különféle folyadékok, galambriasztó zselék melyek a kibocsátott illatanyagukkal tartják távol a galambokat.

Ha galambmentesítésről van szó, akkor a legtöbben a hálóra, vagy a tüskére gondolnak. Azonban a galambháló felszerelése nem mindig megoldható, ezért az adott helytől függ, hogy milyen eszközre lesz szükség.

Mentesítés és takarítás egyben

A rolling Rope Alpin csapata nem csak a galambmentesítő eszköz felszerelését végzi el, hanem alaposan feltakarítjuk a területet, eltávolítjuk az galambürüléket és madártetemeket. Alapos fertőtlenítést végzünk, és kérésre az okozott kárt is helyreállítjuk!

Vállaljuk akár teljes épületek galambmentesítését, beleértve az olyan nehezen hozzáférhető helyek védelmét, mint a párkányok, csatornák, gipszdíszek, stukkók, erkélyek, zárt udvarok.

Bízza a galambmentesítést profi emberekre. Kérjen ajánlatot a Rolling Rope Alpin csapatától még ma!

Vegye fel velünk a kapcsolatot!

Kérjen tőlünk kötelezettségmentesen ajánlatot, vázolja fel, hol és milyen segítségre lenne szüksége!

Kollégánk 24 órán belül válaszol a kérdéseire, és egyeztet Önnel egy időpontot, amikor kiszállhatunk felmérni a helyszínt.

Ajánlatkérés

Go to Top