0 PPM értékű víz: a kristálytiszta folyadék

A 0 PPM értékű lágy víz mára az ipar elhagyhatatlan eleme lett. De mit jelent az, hogy a víz 0 PPM értékű? Elmondjuk!

Korábbi cikkünkben a tehermozgatásról írtunk. Elárultuk, hogy miért és hogyan mozgatnak nehéz tárgyakat az alpinisták a kötelek segítségével.

Most a 0 PPM értékű víz fogalmát járjuk körbe, és megmutatjuk azt is, hogy hogyan hasznosítják az iparban, és miért hasznos az ipari alpinisták számára.

 

Mi az a 0 PPM értékű víz?

A 0 PPM víz azt jelenti, hogy abban a vízben nincs semmilyen oldott szilárd anyag, tehát teljesen tiszta, lágy.

Magát a PPM mértékegységet a vízminőség mérésére használják, és azt mutatja meg, hogy egymillió rész vízben mennyi egység található meg az adott anyagból.

Eszerint a 0 PPM lágy vízben nem található keményítő, és az ásványi anyagok, például kalcium és magnézium koncentrációja is alacsony, minimális. Ebben az esetben tehát lágy, tiszta vízről beszélhetünk.

 

Mik a 0 PPM lágy víz előnyei?

A 0 PPM értékű lágy víznek számos előnye van, amiért az iparban gyorsan elterjed, és a mai napig előszeretettel használják. Ilyen előny például, hogy

  • a berendezések hatékonyabban működnek,
  • jobb lesz a termékek minősége,
  • növeli az üzemi hatékonyságot,
  • és nem képez lerakódásokat a csövekben.

Ezek miatt a 0 PPM lágy víz széles körben elterjedt és olyan területeken is használják, amelyekre nem is gondolnánk. Nézzük meg, hogy mik ezek.

 

0 PPM lágy víz az iparban

Az ipar számos területen használ lágy vizet a folyamatok során. Használják például a gyógyszeriparban, laboratóriumokban, élelmiszergyártásban, sőt még az elektronikai eszközök gyártása esetén is

Az ipari környezetben a lágy víz szerepe kiemelten fontos a gépek és folyamatok hatékony működése és a termékek minősége szempontjából.

0 PPM értékű víz - felhasználása

Gyártás

Az ipari gépek és folyamatok hatékony működéséhez sok esetben szükség van lágy, azaz 0 PPM értékű vízre. Például autóiparban az összeszerelési folyamatokhoz, hűtőrendszerekhez és festékek előállításához. Az élelmiszeriparban pedig például a tészta- és sörkészítés során használnak tiszta, lágy vizet.

 

Hűtés, fűtés

Az ipari hűtő- és fűtőrendszerek hatékonyabbak és hosszabb élettartamúak lehetnek lágy vízzel. Ez azért van így, mert a lágy vízzel elkerülhetőek a vízkőlerakódások a csövekben. Ha nincs vízkőlerakódás, akkor pedig csökken annak is az esélye, hogy a vízkő idővel egyszerűen elzárja a csövet.

 

Tisztítás, párologtatás

Az ipari tisztítórendszerek és párolgó berendezések is lágy vizet használnak a hatékony működéshez. Fontos, hogy a párolgás közben a vízkő ne rakódjon le és a berendezéseket is könnyedén tisztán lehessen tartani. Ezt a 0 PPM értékű víz biztosítja.

 

Csipgyártás

Az elektronikai termékek gyártása során a lágy víz használata segíthet például a mikrocsipek és egyéb elektronikai komponensek tisztaságának megőrzésében.

0 PPM értékű víz - ipari takarítás

0 PPM értékű víz: hogyan készül?

0 PPM értékű lágy vizet a természetben is megtalálhatjuk, bár csak kis mennyiségben. Vannak olyan források, amelyekből ilyen minőségű tiszta víz folyik. Azonban, ha otthon megnyitjuk a csapot, nem 0 PPM értékű vízzel fogunk találkozni.

Az iparban azonban nagy mennyiségben van szükség a 0 PPM lágy vízre. Mégis honnan tudják beszerezni?

A 0 PPM értékű lágy vizet szerencsére elő lehet állítani, azonban ez költséges és energiaigényes folyamat. Ezt a fajta tiszta vizet a hagyományos vízből különböző szűrőrendszerekkel lehet elérni. Ilyen megoldás például a fordított ozmózis rendszere is, ami a vizet „átpréseli” egy membránon, ami kiszűr minden anyagot. A végén csak a tiszta víz marad.

 

Fogyasztásra nem alkalmas

Az iparban közkedvelt, azonban az embereknek, állatoknak és növényeknek nem ajánlott a 0 PPM értékű víz. Ezeknek a szervezeteknek szüksége van a vízben található ásványi anyagokra, amiket a 0 PPM értékű megszűrt, tiszta víz már egyáltalán nem, vagy csak nagyon minimális mennyiségben tartalmaz.

 

0 PPM víz az ipari alpinistáknál 

Az ipari alpinisták esetében is fontos, hogy legyen kézél 0 PPM lágy víz. Ezzel a vízzel ugyanis hatékonyabban és precízebben lehet tisztítani, mint a hagyományos vízzel.

Mivel a 0 PPM értékű lágy víz már nem tartalmaz keményítőt, ezért a tisztítás után nem hagy nyomot a vízkő. Ennek köszönhetően az ipari alpinisták hatékonyabban és szebben tudják tisztítani a magas üvegépületek ablakait, külsejét.

Az épületek mellett a napelemtisztítás esetében is fontos, hogy minél foltmentesebben történjen a takarítás. A visszamaradt foltok ugyanis csökkentik a napelemek teljesítményét.

0 PPM értékű víz - tisztítás

Óvja a gépeket!

A magasnyomású gépekre is érdemes 0 PPM értékű lágy vizet használni, ugyanis ez amellett, hogy megkönnyíti a munkát, a magas nyomású gép élethosszát is növeli. A hagyományos vízből idővel lerakódnak az anyagok a magasnyomású gép belsejébe. A lágy víz azonban nem okoz lerakódásokat.

 

A minőségi tisztítás a Rolling Rope Alpin csapatának is fontos. Ha megbízható, szakértő épület, napelem, vagy homlokzattisztításra van szüksége, keressen minket bizalommal.

Vegye fel velünk a kapcsolatot!

Kérjen tőlünk kötelezettségmentesen ajánlatot, vázolja fel, hol és milyen segítségre lenne szüksége!

Kollégánk 24 órán belül válaszol a kérdéseire, és egyeztet Önnel egy időpontot, amikor kiszállhatunk felmérni a helyszínt.

Ajánlatkérés

Go to Top