Tető javítás: az elengedhetetlen karbantartás

A tető javítás elengedhetetlen munkafolyamat, mivel ez amellett, hogy a biztonságra hatással van, egy komolyabb probléma esetén a javítás komoly összegekre rúghat.

Korábbi cikkünkben a sprinkler csőhálózatról írtunk. Elmondtuk, hogy miért fontos ennek a kiépítése és a rendszeres karbantartása. Azt is elárultuk, hogy hogyan lehet állványzat nélkül megvalósítani a sprinkler csőhálózatot.

Ebben a cikkben a tető javításának fontosságára fogjuk felhívni a figyelmet. Elmondjuk, hogy milyen problémákat okozhat, ha egy tető nincs rendszeresen figyelve és karbantartva.

Tető javítás: fontosabb, mint gondolnánk

Legyen szó akár lakóépületekről, akár ipari épületről a tetőjavítás minden esetben kulcsfontosságú. A tető javítására nem csak azért kell figyelmet fordítani, mert a rossz tető nem biztonságos. Ennél sokkal több ok van, hogy ezeket rendszeresen felülvizsgáljuk, és ha kell, akkor kijavítsuk a hibákat.

A rendszeres tető javítás több szempontból is megéri

Sokat kockáztatunk javítás nélkül

A tető javítás kifejezetten fontos minden épület esetében. A tető rendszeres ellenőrzése és javítása elhanyagolásával több mindent is kockára teszünk. Nézzük meg, hogy pontosan miket.

Védelem az időjárás ellen

Az ipari épületek tetői folyamatosan ki vannak téve a különböző időjárási körülményeknek, mint például az eső, a hó, a szél, és az extrém magas hőmérséklet. A rendszeres karbantartás és szükséges javítások biztosítják, hogy a tető megfelelően védje az épületet és annak tartalmát – például egy raktár vagy gyár esetében – ezekkel a kihívásokkal szemben. Hiszen ki szeretne egy több százezres, rosszabb esetben milliós károkkal járó beázást?

Energiatakarékosság

A megfelelően karbantartott és szigetelt tető segít csökkenteni télen a fűtési és nyáron a hűtési költségeket. Ez azzal magyarázható, hogy a tető nem megfelelő állapotban van, az épület hővesztesége növekedhet, mivel télen a meleg, nyáron pedig a hideg szökik ki a helyiségből. Ez növeli az energiafogyasztást és költségeket, ami a számlán is érezhető lesz.

Fő a biztonság

Az ipari épületek tetőinek karbantartása kulcsfontosságú a biztonság szempontjából. Elhanyagolt, sérült vagy öregedő tetőszerkezetek balesetveszélyesek lehetnek mind a munkavállalók, mind az ott lakók, vagy oda látogatók számára. A balesetek elkerülése érdekében érdemes a tetőt rendszeresen átvizsgáltatni, és a legkisebb hibát is kijavítani. Ez amellett, hogy hosszú távon költséghatékony megoldás, még a biztonságot is nagy mértékben növelhetjük.

Hosszabb élettartam

A rendszeres karbantartás és az időben történő javítások hozzájárulnak az épület teljes élettartamának meghosszabbításához. A tető a szerkezet egyik legkritikusabb része, és ha nem tartjuk karban megfelelően, az az egész épület szerkezetének korai elöregedéséhez vezethet.

Sőt, a megfelelő minőségű tetőszerkezet jobban ellenáll az időjárás viszontagságainak. Gondoljunk csak bele, milyen károkat okozhat a viharos szél egy már rongálódott tetőszerkezetben. Ennek a javítása időigényesebb, mint a karbantartásé.

Olcsóbb a folyamatos javítás

A rendszeres karbantartás segít elkerülni a nagyobb, költségesebb javításokat. Ha a tetőproblémákat korai szakaszban kezelik, az csökkenti a későbbi, drágább beavatkozások szükségességét. A már sérült tetőben egy vihar, vagy nagyobb esőzések nagy károkat okozhatnak, amelyek javítása költsége fájó lehet a tulajdonos számára. A karbantartási költségek azonban rövid és hosszú távon is kifizetődőek.

Javítja az épület összhatását

Az ipari és lakóépületek esetében a kinézet miatt is fontos a tető. Az ipari épületekbe akár ügyfelek, partnerek is ellátogathatnak, ebben az esetben pedig a lyukas, vagy beázott tető nem vet jó fényt a vállalatra. Azonban lakóépület esetében sem szerencsés, ha nincs megfelelően karbantartva a tető; a beázás később akár penészesedéshez is vezethet. Ezek mellett egy jól karbantartott tető javítja az épület általános esztétikai megjelenését.

A rossz tető miatt a penész is megjelenhet

Nem probléma a megközelítés

A tető javítási munkálatok sokszor azért okoznak problémát, mert a tető magasan, nehezen megközelíthető helyen van. Azonban egy szakképzett ipari alpinista csapatnak ez nem okoz problémát.

Az ipari alpinisták képesek a legnagyobb biztonságban megközelíteni a tetőt, átnézni azt, és ha szükség van rá, akkor el is tudják végezni az éppen aktuális javítási munkálatokat.

Az ipari alpinisták segítségére leginkább akkor van szükség, ha a tető magas, nehezen megközelíthető, például

  • lakóházak,
  • társasházak,
  • irodaházak,
  • gyárak,
  • vagy raktárak esetében.

Vannak azonban olyan családi házak is, amelyeknél a tetőszerkezet javítása problémát okozhat. Azonban ezeknél az épületeknél sem érdemes elhanyagolni a rendszeres ellenőrzést és karbantartást, ez ugyanis hosszú távon sem időben, sem pénzügyileg nem éri meg.

Az ipari alpinisták kötéltechnikával közelítik meg a tetőt

Profi tetőjavítás

Bízza a tetőjavítási munkálatokat profi és megbízható csapatra. A Rolling Rope Alpin csapata az alpintechnika módszereivel könnyen hozzáfér a tető minden részéhez, így könnyedén kivitelezzük a tetőjavítás minden munkafázisát állványzat nélkül!

Minden tetőjavítási munkát elvégzünk legyen az a palatető bontása, új tető felrakása, vagy a tető javítása! A felmérést és árajánlatot pedig ingyen kapja tőlünk, kötelezettségek nélkül.

Vegye fel velünk a kapcsolatot!

Kérjen tőlünk kötelezettségmentesen ajánlatot, vázolja fel, hol és milyen segítségre lenne szüksége!

Kollégánk 24 órán belül válaszol a kérdéseire, és egyeztet Önnel egy időpontot, amikor kiszállhatunk felmérni a helyszínt.

Ajánlatkérés

Go to Top